Essential: Eigentijds en duurzaam

De Auping Essential is met zijn ranke belijningen en licht gebogen hoofdbord een echt designbed. Door zijn verschillende kleuren en stijlmogelijkheden past dit eigentijdsebedmodel in elke slaapkamer.

Gemaakt van materialen die recyclebaar zijn, is de Essential ook nog eens een heel duurzaam ontwerp.
Bekijk onze Essential modellen.

Het ontwerp

"Wij vinden het belangrijk dat de Essential in uiteenlopende stijlen in interieurs toepasbaar is en daarmee een lange levensduur heeft", aldus het Berlijnse ontwerpduo Claudia Köhler en Irmy Wilms dat voor Auping het bedmodel Essential ontwierp. De Essential staat voor slimme techniek met een eigentijdse uitstraling.

In 2012 kende de internationale jury van de Red Dot Design Awards de Essential een Product Design Award toe.

De IF Product Design Award is een van de belangrijkste bekroningen voor innovatief product design.

De erkenning 'Goed Industrieel Ontwerp' is de belangrijkste onderscheiding voor industrieel ontworpen producten in Nederland.

Inspiratie

Mogelijkheden

Om er zeker van te zijn dat de Essential perfect aan je persoonlijke voorkeuren voldoet, is er keuze uit tal van mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit 5 verschillende kleuren, die ieder hun eigen uitstraling geven aan het bed. Daarnaast kun je kiezen uit 2 hoogtes; de hoge versie biedt extra comfort. Ook kun je de Essential verrijken met stijlvolle en functionele accessoires.

Het massieve hoofdbord van MDF is verkrijgbaar in alle maten, en kan naar keuze gelakt of gestoffeerd worden geleverd in verschillende kleuren. Met de 14-laags beukenhouten bedtafeltjes, en de speciaal voor Auping ontworpen leeslampen, accentueer je niet alleen je eigen stijl, maar voorzie je jezelf ook van extra gemak.

Duurzame materialen

De Auping Essential is een volledig duurzaam ontwerp. Dit houdt in dat de Essential is vervaardigd van gerecyclede materialen (aluminium, MDF en kunststof) en aan het einde van de levensduur opnieuw geheel recyclebaar is.

De Auping Essential is als eerste bed ter wereld Cradle-to-Cradle gecertificeerd. Het heeft deze certificering ontvangen vanwege de materiaalkeuze, de recyclebaarheid en het productieproces.
 

Essential: past bij elke stijl

Auping spiraalbodem en matras

De Auping Essential is vanzelfsprekend aan te vullen met een Auping spiraalbodem en matras, ergonomisch volledig af te stemmen op je wensen en behoeften voor optimaal comfort. In een tweepersoons Auping Essential kunnen vlakke en verstelbare Auping spiraalbodems naast elkaar worden gecombineerd.

Dit biedt de toekomstige slapers individueel slaapcomfort. De beste basis voor een energieke dag begint bij een bedbodem en matras die helemaal afgestemd zijn op jouw lichaam. Dat is persoonlijk slaapcomfort op het hoogste niveau.

Wat maakt een spiraalbodem uniek?

De Auping spiraalbodem heeft een 80% open structuur. Dit ventileert uitstekend waardoor je fris en uitgerust wakker wordt. En de meer dan 10.000 drukpunten zorgen voor de juiste veerkracht die je lichaam goed ondersteunt en je lichaamsdruk verdeelt. Vind je het prettig om je bed te kunnen verstellen?

Dan kun je kiezen voor de handverstelbare of elektrisch verstelbare versie met 1, 2 of 3 motoren. Elektrisch verstelbare spiraalbodems worden geleverd met een draadloze handset. Deze heb je altijd bij de hand dankzij de handsethouder die toepasbaar is op het frame van de Auping Essential. Weten welke spiraalbodem bij je past?

Voor iedereen de juiste matras

Een matras is goed als deze past bij degene die erop ligt. Individuele factoren als lichaamslengte, gewicht en eventuele fysieke ongemakken spelen hierbij een rol. De Auping matrassen zijn zo opgebouwd dat ze op je persoonlijke wensen kunnen worden

afgestemd. Ze onderscheiden zich door verschillen in ondersteuning en comfort. Bekijk alle Auping matrassen en topmatrassen. Ga voor jouw ideale matras naar de online matrasadviseur.

Ervaar de Essential zelf

Om je te helpen bij het samenstellen van de Essential, ben je altijd van harte welkom in één van de Auping winkels waar je het bed en al zijn mogelijkheden kunt zien én uitproberen.

Onze slaapadviseurs luisteren graag naar je persoonlijke voorkeuren, zodat ze het bed precies aan de hand van je wensen kunnen samenstellen. Zo weet je zeker dat je de juiste Essential kiest.
Zoek een winkel bij jou in de buurt.